Gaat het om een handige montage of zijn dit daadwerkelijk de verdachten? Feit is dat de beelden van de vermeende moordenaars van Hamaskopman Mahmoud al Mabhouh zich laten bekijken alsof ze zijn gedraaid voor Mission Impossible IV.

Maar wie zijn het? Het zouden agenten van de Israelische geheime dienst Mossad zijn. Of huurlingen in dienst van de Israeli’s. Of toch tenminste een hit-team dat opereert namens een grote mogendheid. Het antwoord zal niet lang op zich laten wachten, als de bewering van de politie van Dubai dat de paspoorten van de verdachten niet vervalst zijn, blijkt te kloppen. De politie van Dubai heeft de hun paspoortgegevens, inclusief namen vrijgegeven.

De daders zijn volgens de politie van Dubai afkomstig zijn uit Groot Britannië, Ierland, Duitsland en Frankrijk en zijn dusdanig herkenbaar dat het uitgesloten lijkt dat tenminste een van hen eerder vroeg dan laat zal worden herkend. Of ze melden zichzelf. En als dan blijkt deze personen er niet mee te maken blijken te hebben dan ligt er ongetwijfeld een dikke diplomatieke rel in het verschiet. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Update: Beelden van de voorbereiding:

Moordmissie in beeld?