Mooie mannen in de metro, misschien zie jij ze nooit. Maar geen nood, ze worden nu verzameld op een website, en die site (met bijbehorende social media accounts) komt veel voorbij online. Op 'TubeCrush' kunnen mensen die een mooie man in de metro hebben gespot foto’s insturen met daarbij waar en wanneer ze de hunk hebben gezien. Bovendien kun je de mannen cijfers geven. Dit gaat sommige mensen echter te ver: want hoe zit het met de privacy van die mannen?

Onderzoekers van de Coventry University en Aberystwyth University hebben er minder moeite mee. Zij zagen in de site een mooie aanleiding om onderzoek te doen naar wat wij nu mooie mannen vinden. Zij analyseerden de kenmerken van de mannen die door de bezoekers van de site als mooist worden beschouwd. 

En wat blijkt? Gespierde mannen worden mooier gevonden dan magere mannen en duur uitziende kleding wordt meer gewaardeerd dan de 'shabby chiq'-stijl. Toch is dit een probleem volgens de hoofdonderzoekster. "We waarderen mannelijkheid nog steeds in spieren en geld. Dat is een probleem omdat we doen alsof we vooruitstrevend zijn, maar onze ideeën over mannelijkheid zijn dat nog steeds niet”.

Zelf een kijkje nemen? Dat kan dus op TubeCrush.