Snotterig, niezen en traanogen? Grote kans dat je niet gewoon verkouden bent, maar nu al klachten hebt als je hooikoortspatiënt bent.

Door de hogere voorjaarstemperaturen en het zonnige weer zit de lucht al boordevol pollen. Dat wordt het komende weekend alleen nog maar erger, waarschuwen hooikoortsexperts.

Berk, els en hazelaar

Maar liefst een op de vijf Nederlanders niest en snottert zich bepaalde periodes een slag in de rondte vanwege hooikoorts. Vooral als je last hebt van de pollen van de berk, els en hazelaar heb je nu een probleem, want die beginnen nu al te bloeien door het warmere weer. Dat is vroeger dan anders, want de natuur loopt volgens metingen 3 weken voor op schema.

Het gebrek aan neerslag zorgt ervoor dat de pollen ook in de lucht blijven hangen. Morgen, als het LUMC hun wekelijkse pollentelling uitvoert, weten we hoe hoog de pollenconcentratie precies is opgelopen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.