Afgelopen weekend werd Miss America gekozen en de deelnemers uit alle staten stelden zich voor met een statement. Je kent het wel, world peace en dat soort zaken. Maar Miss Michigan besloot de gelegenheid met beide handen aan te grijpen voor een probleem dat al een tijdlang in haar staat speelt: vervuild drinkwater.

Vervuild drinkwater

In Flint, Michigan hebben de inwoners al jarenlang geen schoon drinkwater vanwege met lood vervuilde waterleidingen. Die vervuiling ontstond nadat de staat besloot dat de stad water uit de Flint rivier moest halen. Die rivier bleek echter zo ernstig vervuild dat de hoeveelheden lood schrikbarend toenamen en de leidingen vervuilden. De overheid heeft het nog steeds niet opgelost omdat er naar elkaar gewezen wordt.

Miss Michigan

De 24-jarige Emily Sioma uit Michigan zei in haar introductie: "Uit de staat met 84 procent van Amerika’s water, maar niet drinkbaar voor zijn inwoners, ben ik Miss Michigan."

En zo dreigt het een inhoudelijke wedstrijd te worden want dit jaar was er voor het eerst geen badkledingronde, omdat er kritiek was dat dit vrouwonvriendelijk zou zijn. Miss Michigan eindigde trouwens helaas niet bij de eerste 15.