De Afghaanse president Hamid Karzai is gisteren beëdigd als president van Afghanistan. Hillary Clinton en ministers uit heel Europa waren bij de zwaarbeveiligde plechtigheid aanwezig, ook onze eigen minister van Buitenlandse Zaken, Maxime Verhagen. Verslaggever Jelle Visser reisde met Verhagen mee naar Kabul en maakte van dichtbij de extreme beveiliging, de onderonsjes en de inauguratie mee.

Verhagen had eerder op de ochtend een ontbijtoverleg met collega Hillary Clinton op de Amerikaanse ambassade in de Afghaanse hoofdstad. Ook de Franse, Britse, Canadese, Duitse, Italiaanse en Turkse ministers van Buitenlandse Zaken, de Amerikaanse gezant Richard Holbrooke en VN-gezant Kai Eide waren daarbij aanwezig.

De bijeenkomst was vooral bedoeld om de neuzen in een richting te krijgen over zaken als het aanspreken van de Afghaanse president op corruptie. Daar moet Karzai echt werk van maken, vindt Verhagen.

Met Verhagen naar Kabul

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.