"Ik ben Meike Korpershoek, ben 28 jaar, woon in Amsterdam en heb een onderwijsbureau dat hogescholen ondersteunt bij de verbetering van de Nederlandse taalvaardigheid van hun studenten. De gesprekken voor dit programma met de andere millennials hebben mijn ogen geopend, omdat ik een tamelijk zorgeloze millennial ben met vrienden die het ook aardig voor de wind lijkt te gaan. We zijn niet in een makkelijke tijd opgegroeid, maar zijn in mijn ogen een veerkrachtige, idealistische en creatieve generatie.

Ik realiseerde me nooit dat onze generatie er weleens slecht voor zou kunnen staan, omdat veel ontwikkelingen van de laatste jaren onze gehele samenleving raken: flexibilisering, marktwerking, de naweeën van de financiële crisis, de klimaatverandering enzovoorts. Wat het verschil maakt ten opzichte van andere generaties is volgens mij onze opvoeding en ik ben benieuwd hoe dat de komende jaren uit zal pakken."

Ontmoet ook onze andere millennials

Over de serie Millennials

Ze zijn tussen 1980 en 2000 geboren: millennials. Door de oudere generatie babyboomers bestempeld als lui, egoistisch en verwend. Millennials worden zelfs 'generatie genaaid' genoemd. Maar ervaren zij dat zelf ook zo? Is er nog pensioen aan het einde van een tijdperk vol flexcontracten? En hoe moeilijk is het voor millennials om te sparen? EenVandaag spreekt met de generatie die opgroeide met de Nintento, de Rubiks kubus en Flippo's. We hebben het met de millennials over geld, werk, het sociale leven en de toekomst.