Het is de grootste wegafsluiting in tijden: dit weekend is de A1 van Amsterdam naar Weesp helemaal afgesloten. Rijkswaterstaat werkt op verschillende plekken aan de wegen.

Sinds gisteren is de A1 vanaf Amsterdam richting de Flevopolder en ‘t Gooi helemaal dicht. Ook de lokale wegen in Muiden en Muiderberg worden afgesloten. Rijkswaterstaat werkt tot maandag aan de openstelling van de nieuwe A1 richting Amersfoort en Almere.

Daarnaast wordt de oude spoorbrug bij Muiderberg gesloopt en de nieuwe brug op zijn plek geschoven. 

De trein nemen naar Flevoland is ook geen optie, want er rijden dit weekend ook geen treinen van en naar Flevoland, omdat ProRail de spoorbrug aan het landelijke spoornetwerk moet aansluiten. Daarnaast worden er twee nieuwe keersporen en 24 km geluidschermen bij Almere geplaatst. NS zet wel bussen in, maar die kunnen niet over de A1.

Een bijzondere samenloop van werkzaamheden, juist in het weekend dat het grote jaarlijkse festival Lowlands plaatsvindt, dat vorig jaar 48.000 bezoekers verwelkomde, en er zaterdag een thuiswedstrijd van Ajax wordt gespeeld. EenVandaag gaat mee met Rijkswaterstaat om te zien hoe zij de hinder voor weggebruikers en treinreizigers zo klein mogelijk probeert te houden.