Uit een rapport van het SCP van vandaag blijkt dat veel verpleeghuisbewoners tevreden zijn over hun leven, maar dat er te weinig tijd is voor persoonlijk contact. Precies dezelfde resultaten kwamen vorig jaar april al uit een onderzoek van EenVandaag.

Acht op de tien ondervraagden in het SCP-rapport zijn positief over de manier waarop ze worden verzorgd. Wel vinden ze dat de verzorging vaak te gehaast gebeurt en dat er te weinig tijd is voor persoonlijk contact. 

De uitslagen van dit onderzoek zijn echter niet helemaal nieuw. Dat acht op de tien verpleeghuisbewoners tevreden zijn over hun huis, bleek in 2016 ook uit het onderzoek van EenVandaag, dat is gedaan in samenwerking met brancheorganisatie ActiZ. Aan dat onderzoek deden 531 verpleeghuisbewoners mee van allerlei leeftijden en uit het hele land. Ook toen was een belangrijke conclusie van het onderzoek dat mensen vooral persoonlijk contact missen. Verpleeghuisbewoners gaven in het onderzoek van EenVandaag hun huis gemiddeld een 7,3. Datzelfde cijfer komt ook terug in het onderzoek van het SCP: daaruit blijkt vandaag dat de deelnemers hun kwaliteit van leven een 7,3 geven.

Bekijk hier de reportage die EenVandaag maakte over het onderzoek en lees hier een greep uit de reacties die EenVandaag vorig jaar ontving van verpleeghuisbewoners.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.