Acht marechaussees zijn ontslagen omdat ze in 2013 Marsen, rollen Mentos en zakjes drop hadden gestolen uit een snoepautomaat in hun wachtlokaal bij de Koninklijke Stallen in Den Haag, waar  onder andere de Gouden Koets staat. Elf andere marechaussees zijn disciplinair gestraft.

Nadat de exploitant van het automaat aangifte deed werd een verborgen cameraatje opgehangen om de automaat in de gaten te houden. Uit de beelden blijkt dat de beveiligers de machine heen en weer schudden waarna het snoepgoed eruit viel.

Twee marechaussees vechten hun ontslag aan. Ze vinden dat ze onevenredig zwaar gestraft worden. Volgens de Marechaussee zou er sprake zijn van een onherstelbare vertrouwensbreuk.

Vanmiddag op Radio EenVandaag spreekt de moeder van een van de ontslagen marechaussees over het ontslag van haar zoon. Advocaat Sébas Diekstra vertegenwoordigt twee ontslagen marechaussees en vertelt over de zaak.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.