Jonge mannen ervaren meer emotionele bevrediging in 'bromances' (hechte, heteroseksuele vriendschappen met andere mannen) dan in romantische relaties met vrouwen. Dat blijkt uit een kleine studie gepubliceerd in 'Men and Masculinities'.

Intieme mannenvriendschappen worden de afgelopen jaren sociaal steeds meer geaccepteerd, zeggen de onderzoekers, opgetekend door Time. De onderzoekers noemen dat een goede zaak, maar maken de kanttekening dat het de intimiteit uit je relatie of huwelijk kan halen. 

Taylor Swift en Beyoncé

Ze onderzochten 30 studenten die naar eigen zeggen een intieme band hadden met een andere man. Dat wil zeggen dat ze geen grenzen kennen voor wat betreft knuffelen of zelfs in hetzelfde bed slapen. En dat ze geheimen delen met elkaar. Eén van de onderzochte studenten vertelde dat hij met zijn beste vriend deelt dat hij van Taylor Swift en Beyoncé houdt, maar dat hij dat niet tegen zijn vriendin durft te zeggen omdat hij bang is voor haar oordeel. Tegen haar wil hij vooral mannelijk over komen, vertrouwt hij de onderzoekers toe. 

Behalve dat ze zich minder snel veroordeeld voelen, vinden de mannen het ook makkelijker om te praten met hun vriend dan hun vriendin en om ruzies met ze te hebben en bij te leggen.  Maar de reseacrchers willen graag meer onderzoek doen naar de effecten van een bromance op het liefdesleven van de mannen. Want, zoals 1 van de deelnemers zei: “Liefdes zijn tijdelijk, een bromance kan een leven lang duren”.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.