Een man in Schotland is veroordeeld omdat hij een hond een wel heel bizarre truc had aangeleerd. De 30-jarige man leerde de hond van zijn vriendin om de Hitlergroet te brengen op de commando’s 'Gas the jews' en 'Sieg Heil'. Hij zette materiaal van de hond vervolgens op YouTube onder de titel: 'Make Your dog a Nazi'.

Na klachten over de video werd de man aangeklaagd en schuldig bevonden aan haatzaaien, schrijft The Independent. Volgende maand wordt bepaald hoe hoog zijn straf zal zijn. 

'Geen kwade bedoelingen'

De video werd al in april 2016 online gezet en is inmiddels meer dan 3 miljoen keer bekeken. De man vertelde aan de politie dat hij de video had opgenomen om zijn vriendin te plagen en dat hij er verder geen kwade bedoelingen mee had. Hij is inmiddels zijn baan kwijt door alle ophef, en dat terwijl hij de video alleen maar had geupload zodat zijn 7 vrienden, de enige leden van zijn YouTube-kanaal, de beelden konden zien. 

Doordat een buitenstaander de video ontdekte en op Reddit zette, ging deze plotseling viral. Volgens de advocaat van de man moet de video als satire en comedy worden gezien, maar dat lijkt de rechter dus niet met hem eens te zijn.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.