De situatie aan de grens tussen Griekenland en Macedonïe nabij het dorpje Idomeni wordt met het uur erger. En waren het voorheen vooral mannen die de grens probeerden over te steken, nu bestaat de vluchtelingenstroom vooral uit vrouwen en veelal kleine kinderen.

In Griekenland steeg het percentage vrouwen en kinderen onder vluchtelingen van 27% in juni naar 60% in maart. De tenten van hulporganisaties in het opvangkamp bij het Griekse dorp Idomeni biedt plaats aan zo’n 1500 mensen, maar inmiddels bevinden zich ruim 11.000 mensen op het terrein aan de grens met Macedonië, met schrijnende toestanden als gevolg.

De Nederlandse vrijwilliger Hendrik de Kok trok zich het lot van de vluchtelingen aan en is nu als een van de weinige Nederlandse hulpverleners actief in Idomeni. Hij legde het allemaal vast. In EenVandaag zijn verhaal.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.