“Wat er in Frankrijk is gebeurd, zal zich herhalen in Belgie”, deze dreigende taal staat in een brief geadresseerd en gepubliceerd aan de krant Het Laatste Nieuws.

De brief zou geschreven zijn door de IS of aanhangers van de IS, en doelt uiteraard op het aangerichte bloedbad op de redactie van Charlie Hebdo. Belgie moet rekening houden met aanslagen uitgevoerd op christelijke feestdagen, aldus de opstellers van het epistel.

Nu is België al bijzonder alert, gezien de arrestaties van jihadisten in Verviers, een groot aantal bommeldingen in Brussel, en nu weer deze dreigbrief. Maar maken de Belgen zich echt grote zorgen over hun veiligheid?

Verslaggevers Bart Hettema en Joris Kreugel zochten in Brussel naar een antwoord en gingen te rade bij de onder meer Simon Demeulemeester van Knack en Eric Laureys van TVBrussel en peilden ook de mening op straat in Brussel.

Verslaggever Joris Kreugel peilde in Brussel de stemming op straat:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.