De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft het leger opdracht gegeven zich op te maken voor een grondoffensief in de Gazastrook. Hij deed dat volgens de Israëlische krant Haaretz tijdens een ontmoeting met de top van het leger op het ministerie van Defensie.

,,De instructies van de premier aan het einde van de bijeenkomst waren om te komen tot de voorbereidingen van een grondige, lange, doorlopende en sterke campagne in Gaza'', citeerde de krant een hoge Israëlische functionaris. ,,De premier heeft het leger geïnstrueerd er klaar voor te zijn om er vol in te gaan. Een grondoffensief ligt op tafel.''

Doel van de operatie zou zijn Hamas zwaar te treffen om zo de organisatie af te schrikken en de kalmte te herstellen in het zuiden.

Dood tieners

De situatie in het land lijkt te escaleren na de dood van drie Israëlische tieners die ontvoerd werden nabij Hebron. De woede hierover was groot en de politie moest meerdere malen ingrijpen om Palestijnen te beschermen. De spanning liep verder op na de dood van een Palestijnse jongen van 17 jaar oud.

Rechtsboven op deze pagina vindt u de items die EenVandaag recent maakte over de crisis in Israël terug.

Lees ook

Escalatie dreigt na dood jongeren

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.