De Amsterdamse PvdA-lijsttrekker Rob Oudkerk wijt de problemen in Amsterdam aan ‘kutmarokkanen’. Dat zei hij voor de camera’s van TweeVandaag tegen partijgenoot Job Cohen, de burgemeester van de stad, op de verkiezingsavond van de Gemeenteraadsverkiezingen. Waarom benoemt hij een bevolkingsgroep op deze manier?

Bij de Gemeenteraadsverkiezingen wist de Amsterdamse PvdA haar zetels te behouden, maar in Rotterdam bleek Pim Fortuyns Leefbaar Rotterdam de grote winnaar. In een onderonsje met Cohen wijt Oudkerk de grote winst uit van Fortuyn aan de ‘kutmarokkanen’. Heeft hij spijt van zijn woorden of staat hij er nog volledig achter? In de studio geeft Oudkerk zelf tekst en uitleg. Bovendien reageert de Amsterdamse burgemeester Job Cohen. Wordt in de Amsterdamse politiek achter de schermen altijd zo over Marokkaanse Nederlanders gesproken?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.