Eva Biesheuvel, steun en toeverlaat van schrijver Maarten Biesheuvel, is maandagnacht aan een hersenbloeding overleden. In 2007 werd Maarten Biesheuvel onderscheiden met de PC Hooft-prijs.

In een reportage van EenVandaag uit 2007 zei Maarten dat Eva “hem door het leven heen sleept.” 

“Want ik ben echt krankzinnig hoor”, zei de schrijver destijds. “Nu gaat het even goed maar er zijn dagen, weken dat ik niet mijn bed uit kom. Als ik Eva niet had, nou dan zou ik het niet meer weten.” Hij verklaarde haar op aandoenlijke manier zijn liefde. 

Eva stond altijd aan zijn zijde

Voor Maarten, die aan manische depressie en ‘levensangst’ lijdt, was Eva alles. Zij stond altijd aan zijn zijde. Een symbiose die bewondering opriep. Maar in de praktijk betekende dat ook dat zij zich volledig heeft weggecijferd voor Maarten.

Eva Biesheuvel –Gütlich 13-10-1938 -19-11- 2018 geboren in Schiedam. Ze ging daar naar het Stedelijk Gymnasium waar ze op 4 augustus 1958 om tien voor half drie Maarten Biesheuvel leerde kennen. 

Lees & bekijk ook:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.