Op sociale media maakte de koningsdagviering in Tilburg veel los. Tilburg wilde zich als industriestad van zijn rauwe kant laten zien. En dat deden mensen op sociale media ook. 

Het is op Koningsdag vaker prijsschieten als je zoekt naar cynisch commentaar, maar vandaag waren de reacties wel erg negatief. Misschien kwam de sfeer op tv voor veel mensen niet helemaal over. Volgens veel twitteraars redde Guus Meeuwis in ieder geval de dag voor Tilburg.

Onderweg werd er fanatiek naar ze gezwaaid. En misschien dat ze daarom wat later waren. Iemand twittert: ‘De koning begint de dag met een oerhollandse traditie. Vijf minuten vertraging.’ 

Op Twitter werd woensdagavond ook veel gereageerd op het interview met de koning. De tweets waren opvallend positief. Twitter was - heel zeldzaam - eensgezind. 

Het was volgens veel mensen een indrukwekkend gesprek waarbij ook Wilfried de Jong als interviewer over het algemeen goed werd gewaardeerd. Vooral de openheid van de koning raakte veel mensen.

In totaal hebben meer dan vier miljoen mensen dit interview gezien. De openheid van de koning in het vraaggesprek is opvallend. Dat is een tendens die je ook bij het Britse koningshuis ziet. Zo zat koningin Elizabeth met haar kleinzoon en de Obama’s in een geestige reclame voor de Invictus Games, een paralympisch toernooi. En Prins Harry sprak onlangs erg open over zijn problemen met depressie na het overlijden van zijn moeder.

Koningin Elizabeth met prince Harry en de Obama's in de reclame voor de Invictus Games:

Veel mensen vroegen zich verder af waarom er niet over LuckyTV werd gesproken met de koning. Maar veel mensen waardeerden het wel enorm dat de koning een korte Van Kooten en De Bie impressie gaf: