Konijnenhouders in Nederland worden op grote schaal bedreigd door dierenactivisten. Ze krijgen te maken met, onder andere, inbraken in schuren, doodsverwensingen per post en lasterteksten aangebracht met graffiti.

Konijnenfokker Arie Kool vindt dat politie en justitie moeten optreden. "De mensen die dit doen zijn geen activisten, maar extremisten. Er wordt bij ons in de stallen ingebroken en er vinden pal voor onze deur demonstraties plaats. We voelen ons niet veilig. Waar eindigt dit? We zijn bang voor een kogel door het raam."

Konijnenfokker Arie Kool vertelt over de bedreigingen die hij krijgt opgestuurd.

Lees ook

Bedreigingen worden extremer

Eerder deze week werd bekend dat ook een varkensfokker doodsbedreigingen ontvangt. Brancheorganisatie LTO is woest. "Arie Kool is niet de enige die dit overkomt. We kijken het nu een paar jaar aan maar de bedreigingen worden steeds extremer", zegt Jeannette van de Ven van LTO.

LTO vindt dat de activisten veel te ver gaan. "Hardwerkende boeren die op legale wijze hun werk doen wordt het leven zuur gemaakt. Hier moet een einde aan komen."

Lees ook

Konijn in Nood

LTO en Arie Kool wijzen met de beschuldigende vinger naar Stichting Konijn in Nood, van voorzitter Peter Janssen. Janssen, bekend als de Vegan Streaker, zegt niets verkeerds te doen. "Wij breken niet in. Boeren laten soms de staldeuren openstaan waardoor wij de vreselijke omstandigheden in de konijnenstallen kunnen filmen."

Janssen wijst erop dat wat zijn stichting doet gewoon moet kunnen. "Als je niets te verbergen hebt, dan vind je het toch niet erg als wij filmen? Bovendien, als je dieren zo mishandelt, dan moet je ook tegen een stootje kunnen."

Peter Janssen: 'Konijnenfokkers moeten tegen stootje kunnen'

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.