KLM zet zich schrap voor een op handen zijnde coup van fusiepartner Air France. De Fransen zouden de luchtvaartmaatschappij willen overnemen tijdens een cruciale bestuursvergadering komende woensdag in Parijs. 

Verschillende media, waaronder de Telegraaf melden dat de Nederlandse ondernemeningsraad niet langer meewerkt aan de verdere samenvoeging van het bedrijf.

Of dat klopt vragen we aan Swen Laarveld van vakbond De Unie. Hij onderhandelt namens KLM-personeel over de CAO. Ook spreken we met Arnold Burlage, oud-luchtvaartredacteur voor de Telegraaf en columnist voor Luchtvaartnieuws.nl

Wat is de toekomst van KLM? Bekijk een eerder item van EenVandaag hieronder terug:

update
clock 13-02-2015 17:00

De Hoop Scheffer: geen signalen coup

Jaap de Hoop Scheffer ontkent dat Air-France uit is op een coup van KLM. ‘Coup-geruchten hebben mij niet bereikt', zegt De Hoop Scheffer, die niet-uitvoerend lid is van de Raad van Bestuur van Air-France-KLM. 

Binnen de Nederlandse luchtvaartmaatschappij is steeds meer onrust ontstaan over de machtspositie van Air-France binnen het concern. Luister het gesprek met De Hoop Scheffer hieronder terug:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.