De afgelopen weken lijkt het GroenLinks-leider Jesse Klaver voor de wind te gaan. In de peilingen schiet zijn partij omhoog en ligt GroenLinks op koers om op 15 maart zeker 15 tot 17 zetels te bemachtigen. Maar nu er nog zo’n vier weken te gaan zijn tot de verkiezingen komt ook de kritiek.

Van rechts werd hij dit weekend onder vuur genomen door De Telegraaf. De krant schrijft over Klaver: “Zijn looks zijn geleend, zijn quotes gekopieerd en zijn verleden was minder miserabel dan hij steevast uitdraagt.” 

Maar de aanval is nu ook ingezet vanuit een onverwachte hoek: de andere leiders op links trekken inmiddels fel van leer tegen de plannen van Klaver. PvdA-lijsttrekker Asscher zei gisteren bij WNL Op Zondag: "Wij willen als PvdA dat gewone mensen naar hun werk kunnen. Maar dat kan met de plannen van GroenLinks niet meer. De gewone man gaat er in de maand te veel op achteruit. Dat is niet sociaal." 

En een dag eerder was het al de beurt aan Jeroen Dijsselbloem. In een interview met Nu.nl noemde de minister van Financiën het tempo waarmee GroenLinks nieuwe milieuwetgeving wil invoeren 'ontwrichtend.'

Is het afgunst of klopt de kritiek?