Een bizar verhaal uit de Amerikaanse staat Washington. Twee moeders merken iets vreemds bij hun kleine kindjes als ze hen ophalen van de kinderopvang. 

Zowel Alyssa Salgado als een medemoeder valt het op dat hun kleine kindjes een grote rode vlek tussen hun ogen hebben, precies boven de neus. 

Zat daar gisteren niet nog haar? Ja, de kleintjes hadden allebei een schattige ‘unibrow’: zo’n donkere streep boven de ogen, ook wel bekend als de ‘Bertbrauw’ bekend van Ernie en Bert. Maar nu dus een rode vlek, en geen wenkbrauwhaartjes.

Hoe kan dat? 

De peuterleidsters zijn zo vrij geweest even de wenkbrauwen van de peutertjes te waxen. Op Facebook zien we de foto’s voor en na, als bewijs. 

“Ze hadden er het recht niet toe, het doet pijn op die gevoelige huidjes, en het slaat nergens op. Ik hou van mijn kind zoals het is, inclusief alle kleine dingen. De leidsters hebben de vrijheid genomen om het uiterlijk van mijn kind te corrigeren!”

Het bericht is 19.000 keer gedeeld en dit loopt alleen maar op. Woede en verontwaardiging alom maar ook begrip: een aantal mensen vindt het een goed plan van die leidsters om de kinderen tegen zichzelf te beschermen door de unibrow in tweeën te waxen. 

Dezelfde kinderopvang is vaker beschuldigd van het ongevraagd waxen van wenkbrauwen van kinderen. Eerder deed de moeder van een eenjarig jongetje aangifte.

De zaak is in onderzoek, binnen 30 dagen moet er een uitkomst zijn.