Heb je moeite om je kinderen huishoudelijke klusjes te laten doen? Zet dan toch vooral door, want het blijkt dat kinderen die regelmatig helpen later een succesvoller bestaan hebben. Dat schrijft het Zweedse Perfect guide in een veel gedeeld verhaal. Het baseert zich op een onderzoek van de Universiteit Harvard.

Onderzoeker Julie Lythcott-Haims vertelt dat door je kinderen thuis te laten helpen, bijvoorbeeld door ze het vuilnis buiten te laten zetten, ze zich realiseren dat ze hard moeten werken in het leven.

Kinderen die daarentegen geen huiselijke taken doen, zien dat iemand anders het voor hen doet. Dat zorgt ervoor dat ze niet leren bij te dragen aan hun omgeving en de samenleving. Volgens het onderzoek worden kinderen die thuis helpen uiteindelijk betere werknemers. Dit omdat ze leren samenwerken en leren om zelfstandig te werken, waardoor ze verantwoordelijkheid aanleren.

Kortom; je doet je kinderen echt een enorm plezier door ze hun kamer op te laten ruimen!

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.