Het Máxima Medisch Centrum heeft een wereldprimeur te pakken. Als eerste ziekenhuis ter wereld laten ze zieke kinderen, opgenomen op hun kinderafdeling in Veldhoven, via virtual reality in contact staan met hun gezin thuis. Dit is mogelijk door de allernieuwste technieken handig te combineren.

Het kind krijgt in het ziekenhuis een bril op en kan via een 180 graden camera die opgesteld is in zijn ouderlijk huis alle gesprekken en bewegingen van zijn familieleden volgen en zich ook in het gesprek mengen.

Doel is om ervoor te zorgen dat een kind zich zo meer op zijn gemak voelt tijdens de ziekenhuisopname. Artsen hopen dat dit ook het herstel zal bevorderen. 

In EenVandaag testen twee zieke kinderen de nieuwe techniek uit. Willem Paridaans, een jongen (10) met chronische blaas en darmproblemen, ligt bij te komen van zijn laatste operatie en met de bril kan hij toch in de huiskamer met zijn moeder en zusje zijn.  

Jessie Nieuwenhuizen is geopereerd aan haar duim en ziet door de bril haar ouders in de keuken pepernoten bakken. EenVandaag spreekt verder met uitvinder, arts en techneut Stefan van Rooijen en kinderarts Bas Zegers.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.