Hoeveel vervalsingen worden er dit weekend te koop aangeboden op de grote internationale kunstbeurs TEFAF? 

De organisatie heeft alle kunstwerken laten scannen de afgelopen dagen maar wil niet zeggen hoeveel verdachte stukken de keurmeesters gevonden hebben. Volgens handelaren en kunstkenners zijn er de afgelopen jaren veel hoogwaardig vervalste schilderijen in omloop gebracht. Oliesjeiks, miljonairs uit China en Rusland drijven de prijzen op. 

EenVandaag kijkt met ze mee op de eerste dag van de TEFAF, speciaal voor genodigden. We gaan ook op bezoek bij de meestervervalser die beweert dat er regelmatig schilderijen van hem door de TEFAF-keuring glippen.

Zal dat dit jaar weer zo zijn?

Een paar jaar terug bleek het wereldberoemde veilinghuis Sotheby’s per ongeluk een vervalste Frans Hals verkocht te hebben voor miljoenen. Een Amsterdamse kunsthandelaar trok een 17de- eeuws stilleven op het laatste moment terug van de Maastrichtse kunstbeurs, ook hier zo sprake zijn geweest van een vervalsing.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.