Oud-voetballer Johan Cruijff heeft longkanker. Dat heeft zijn management bevestigd. 

Cruijff onderging in de afgelopen weken diverse onderzoeken in een ziekenhuis in Barcelona. Daar werd de ziekte vastgesteld.

Cruijff wordt nog steeds onderzocht in het ziekenhuis. Wanneer die onderzoeken zijn afgerond is nog niet bekend. Het management liet weten op dit moment geen verdere mededelingen te doen omdat de onderzoeken nog gaande zijn, maar vooral ,,omwille van de privacy van Johan en zijn familie''. Het management hoopt dat zijn privacy wordt gerespecteerd.

Het nieuws over de ziekte lekte vanochtend al uit. Diverse Spaanse media berichtten over de voormalig sterspeler van Ajax, FC Barcelona en het Nederlands elftal. Het management liet toen nog weten dat Cruijff gezondheidsproblemen had, zonder dat verder te specificeren. Vanmiddag bleken de trieste geruchten dus waarheid.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.