De afbeelding van de profeet Mohammed in de laatste uitgave van het Franse satirisch weekblad Charlie Hebdo is voor een Iraanse culturele organisatie aanleiding om terug te slaan. 

Het Huis voor Cartoon en Sarcheshmeh heeft zaterdag een internationale cartoonwedstrijd aangekondigd waarin het thema van de holocaust-ontkenning centraal staat. De winnaar krijgt een prijs van 12.000 dollar en het werk wordt tentoongesteld in het Palestijns museum voor Hedendaagse Kunst in Teheran.

'Westere hypocrisie'

Het doel van de wedstrijd is volgens de organisatoren om de 'Westerse hypocrisie rondom de vrijheid van meningsuiting' te laten zien. Het is niet de eerste keer dat er een cartoonwedstrijd rondom de holocaust wordt gehouden. Nadat de Deense krant Jyllands-Postens in 2005 Mohammed-cartoons had gepubliceerd was er een soortgelijke wedstrijd, die 1.200 inzendingen kreeg.

In Radio EenVandaag een gesprek met Thomas Loudon, eigenaar van VJ Movement, een samenwerkingsverband van journalisten en cartoonisten.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.