2011 was het jaar van mijn vrijspraak. De rechtbank van Amsterdam oordeelde op 23 juni dat mijn kritiek op de islam niet gelijk staat met aanzetten tot haat of discriminatie noch met groepsbelediging. Die uitspraak was niet alleen een overwinning voor mij maar voor alle Nederlanders. De vrijheid van meningsuiting zegevierde. Islamkritiek is in Nederland nog geoorloofd. Verzet tegen islamisering is geen misdaad.

De islamisering bedreigt de identiteit van Nederland. De Partij voor de Vrijheid zet zich in voor de verdediging van onze Nederlandse identiteit en soevereiniteit. De PVV zal dat blijven doen. Want alleen door vast te houden aan onze tradities en eigenheid kunnen wij onze democratie en vrijheid veilig stellen.

2011 was het jaar van nog een andere belangrijke overwinning. De PVV deed haar intrede in de Eerste Kamer en de twaalf provinciale staten. Een fantastisch team van tien PVV-senatoren staan voortaan voor Nederland op de bres. Twaalf enthousiaste fracties doen hetzelfde in al onze provincies. De PVV groeit. Op alle niveaus verdedigen wij de vrijheid, de democratie en de belangen van Henk en Ingrid.

2011 was het jaar waarin het gelijk van de PVV is gebleken. De PVV verzette zich, verzet zich en zal zich blijven verzetten tegen de miljardentransfers van Nederlands belastinggeld naar bodemloze putten in het buitenland. De euro is een mislukt project. Zolang de Europese leiders daaruit hun conclusies niet durven trekken, zal het van kwaad tot erger gaan. Op 10 juni schonken wij symbolisch de drachme terug aan Griekenland. Landen die de boel belazerd hebben of hun eigen broek niet kunnen ophouden, moeten eruit! Dát is de enige oplossing.

Zelfs sommige eurofielen beginnen in te zien dat wij gelijk hadden. De huidige situatie is onhoudbaar. We worden door de crisislanden mee de diepte in gesleurd. De zachte Europese heelmeesters hebben een stinkende wond gemaakt. Ze hebben Europa in een economische recessie gestort, die vermeden had kunnen worden als men anderhalf jaar geleden Griekenland uit de euro had gesneden. 2012 wordt daarom een moeilijk jaar.

De Partij voor de Vrijheid houdt haar woord tegenover haar kiezers. De PVV blijft zeggen wat de grote meerderheid van de Nederlanders vindt: Geen cent meer naar de crisislanden. Maar de PVV ontvlucht ook haar verantwoordelijkheid niet. Tijdens een economische recessie moet een land de tering naar de nering zetten. Maar eerst moet gesneden worden in ontwikkelingshulp. Daar valt nog 4 miljard te halen.

2011 was een jaar waarin, dankzij de PVV, links van de macht gehouden werd in Nederland. Daarom staat Nederland er aan het eind van dit jaar beter voor dan vorig jaar. Met links wordt Nederland in de uitverkoop gedaan. 2012 wordt het jaar van de waarheid. In 2011 heeft de PVV politiek geïnvesteerd, in 2012 willen wij oogsten.

Geert Wilders is de fractievoorzitter van de Partij voor de Vrijheid in de Tweede Kamer

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.