De jeugdzorginstelling Intermetzo is bijna failliet. Dat blijkt uit interne stukken die in handen zijn van EenVandaag.

Er is sprake van betalingsachterstanden die in de miljoenen lopen. Ans van de Maat, de voorzitter van de Raad van Bestuur, schrijft in een bericht van eind maart aan het personeel:

Door alle reorganisaties heeft Intermetzo geen eigen geld meer om lopende kosten te betalen. We hebben dus alleen geld dat we van gemeenten (en zorgverzekeraars) ontvangen voor de hulp die we leveren aan onze kinderen en jongeren. Hiervoor sturen wij facturen. Omdat nog niet alle facturen voldaan zijn voor de in 2015 geleverde zorg hebben we ook hierdoor een geldtekort.

Van de Maat vervolgt:

'Als de facturen niet binnen afzienbare tijd worden voldaan kan Intermetzo niet in haar huidige vorm blijven voortbestaan.'

Eerder vandaag schreef NRC al over de problemen bij de jeugdzorginstelling.

Jeugdzorginstelling Intermetzo is actief in Flevoland, Utrecht en de Achterhoek. Er werken ongeveer 2300 mensen die kinderen met ernstige gedragsproblemen helpen. De instelling kampt al langer met tegenvallende resultaten.

Hoofd Communicatie Joost Lanshage meldt in een reactie aan EenVandaag dat Intermetzo ‘inderdaad voor een aantal uitdagingen staat’. “We kunnen de "lopende kosten" wel betalen. Maar dat neemt niet weg dat we sectorbreed voor een aantal uitdagingen staan. Bijvoorbeeld waar het gaat om de facturatie van geleverde zorg.”

Download

Download