Nu bijna alle verkiezingsstemmen zijn geteld, blijkt Forum voor Democratie de grootste partij te zijn geworden. Maar wie stemden op de partij, en waarom? Twee kiezers vertellen over hun keuze.

"Ik vind Rutte totaal niet geloofwaardig meer." Melvin Bloemendal uit Harmelen heeft in het verleden altijd op de VVD gestemd, maar bij de Provinciale Statenverkiezingen van dit jaar heeft hij gekozen voor Forum voor Democratie (FvD).

Lees ook

Geen nieuwe gasketel

Baudet heeft wat beide heren betreft vooral het thema klimaat goed op de agenda gezet. "Het is toch idioot dat dat wij kosten moeten maken voor de minimale opwarming van de aarde", zegt Dijkstra.

Ook Bloemendal is blij dat zijn nieuwe partij niet zo ver wil gaan met klimaatmaatregelen: "Ik heb net met veel moeite een huis gekocht met een gasketel erin en dan zou ik zeker weer iets nieuws moeten kopen. Ik heb geen idee hoe ik dat moet betalen."

'Wilders is de gekke oom'

Een partij die qua overtuigingen in de buurt van FvD zit is de PVV van Geert Wilders. Toch was voor zowel Dijkstra als Bloemendal de PVV niet het alternatief waar ze naar op zoek waren. "Ik zie Geert Wilders een beetje als de gekke oom die ik niet serieus kan nemen", zo legt Bloemendal dat uit.

Ook Dijkstra zou niet snel PVV stemmen: "Ik vind Wilders vooral een eenmanspartij. FvD is mijn nieuwe partij."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.