De Duitse politie heeft de identiteit achterhaald van één van de mannen die eind oktober een vrouw van een trap schopten op een metrostation in Berlijn. Een filmpje hiervan ging vorige week viral en zorgde voor veel ophef.

Op de beelden is te zien hoe de vrouw de trap afloopt in het metrostation en er vier jongemannen opduiken. Eén van hen loopt achter haar aan. Hij versnelt en haalt plots uit naar het nietsvermoedende slachtoffer die naar beneden stort en op haar gezicht terecht komt. De dader kijkt nog rustig toe hoe de vrouw een pijnlijke val maakt en loopt dan ontspannen naar de uitgang met zijn vrienden.

Behalve verontwaardiging over de laffe daad was er ook veel boosheid dat de politie het filmpje tot vorige week voor zichzelf had gehouden.

Volgens Duitse media zou het gaan om een Bulgaar die nadat de videobeelden naar buiten kwamen, naar het buitenland zou zijn gevlucht. De politie in Berlijn heeft gezegd die informatie nu na te trekken. Afgelopen maandag melde het Openbaar Ministerie in Duitsland al dat één van de andere verdachten was geïdentificeerd en werd ondervraagd.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.