Het huis van Marilyn Monroe, waar ze de laatste maanden van haar leven woonde en op 36-jarige leeftijd overleed, gaat in de verkoop. Het huis in de wijk Brentwood in Los Angeles (12305 5th Helena Drive) moet 6,9 miljoen dollar opleveren. 

Daarvoor krijg je een vrijstaande haciënda uit 1929 met vier slaapkamers, drie badkamers en een zwembad in de tuin. De makelaar omschrijft het als een ‘oase van rust in één van de beste wijken van Los Angeles’. 

Maar het meest bijzondere  is natuurlijk dat Marilyn Monroe hier gewoond heeft. Ze kocht het huis een aantal maanden voor haar dood voor 75.000 dollar. Op 5 augustus 1962 (dit jaar 55 jaar geleden) werd ze dood in haar bed gevonden, overleden aan een overdosis pillen.

Dat bed staat niet meer in het huis, alle in het huis aanwezige spullen van Marilyn Monroe zijn bij een eerdere overname als eens geveild. Toch is er aan de indeling van het huis en de tuin weinig veranderd. En misschien… als je in de kelder of schuur kijkt, wie weet wat je dan nog van Miss Monroe tegenkomt.