‘Meer koopkracht en echte banen’: Met die actieleus kondigde vakbond FNV eind vorig jaar aan te gaan strijden voor een forse loonsverhoging. Volgens de bond moeten werknemers na jaren van loonmatiging weer meer te besteden krijgen. Goed voor het consumentenvertrouwen, goed voor de economie. 

De FNV zet tijdens cao-onderhandelingen in op een gemiddelde looneis van 3 procent. Maar volgens de werkgevers zet de bond veel te hoog in, en schiet ze zichzelf in eigen voet. Zo zijn in het eerste kwartaal ‘slechts’  57 akkoorden afgesloten, terwijl dat er normaal gesproken honderd zijn. 

Dat de hoge looneis van de bond onderhandelingen frustreert blijkt volgens werkgeversorganisatie AWVN ook uit het aantal cao’s dat verloopt zonder nieuw akkoord. Dat waren er vorig jaar 125 voor 940.000 werknemers tegen 56 verlopen cao’s in 2012 voor 160.000 werknemers. Inmiddels zijn er 425 cao’s voor 2,6 miljoen werknemers verlopen zonder nieuw akkoord. Daarmee zijn er inmiddels meer werknemers zonder nieuwe cao, dan met. 

EenVandaag is bij een actie van stakende vrachtwagenchauffeurs, en spreekt met CAO-coördinator Mariette Patijn van vakbond FNV en voorzitter Arthur van Dijk van Transport en Logistiek Nederland. In de studio een gesprek met werkgeversvoorman Bernard Wientjes. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.