In de eerste vijf maanden van 2010 opereerde in Afghanistan het zelfbenoemde 'Kill Team'. Twaalf gefrustreerde Amerikaanse militairen die willekeurig slachtoffers maakten onder de burgerbevolking van Afghanistan.

Lichamen van onschuldige slachtoffers werden verminkt en zo gepositioneerd dat het leek alsof ze de militairen hadden aangevallen. De militairen zelf gingen lachend met hun trofeeën op de foto en maakten op deze manier duizenden plaatjes en video's. Het schandaal wordt al vergeleken met Abu Ghraib, de beruchte gevangenis in Irak waar Amerikaanse soldaten de gevangenen mishandelden en waar ook foto's van uitlekten.

In EenVandaag vanavond: hoe ging dit 'Kill Team' in Afghanistan te werk?

Het Amerikaanse magazine Rolling Stone wist de hand te leggen op 150 foto's gemaakt door het Kill Team en zette er 18 online. (let op: de foto's zijn heftig en niet geschikt voor jongeren)

Hoe opereerde het 'Kill Team' in Afghanistan?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.