De kerst komt steeds dichterbij en daarom zit de kerstsfeer er goed in op sociale media vandaag. Een kort overzicht.

Noel Gallagher 

De Britse zanger Noel Gallagher, voormalig van Oasis plaatst een ware kerstboodschap op Twitter. Zijn we bij hem aan het goede adres voor wat sfeerverhogende opmerkingen? Het blijkt van niet, want de zanger heeft 'een f*cking hekel aan Kerstmis'. Dat sentiment wordt door een veel mensen gedeeld.

BH-boom

Een kerstboom vol BH’s kan op weinig begrip rekenen. Deze werd gespot buiten een lingeriewinkel, maar de creatieve versiering wordt niet door iedereen op Twitter begrepen.

Kerststal in Zwolle

Veel ophef over een bericht in de Stentor. Het gaat om de oudste Nederlandse pop-up traditie, de levende kerststal. 'De grootste levende kerststal van Nederland, in Zwolle, laat geen moslims toe als figurant,’ kopt de krant. Volgens Cees Scholten, medeorganisator van het Kerst Event Zwolle, zouden moslims ‘met heel andere gevoelens’ naar de figuur Jezus Christus kijken en daardoor niet welkom zijn in het spel. ‘Niet-christenen’ mogen wel helpen als vrijwilliger, schoonmaken of met thee inschenken. Dat wordt veel als discriminerend gezien. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.