De prijs van een een bezoekje aan de kapper wordt mogelijk een stuk duurder als het aan het nieuwe kabinet ligt. De Telegraaf meldt dat aan de formatietafel wordt gesproken om het lage btw-tarief te verhogen van 6 naar 8 procent.

Het is mogelijk een onderdeel van een brede herziening van het belastingstelsel, zo zou de inkomstenbelasting in de nieuwe plannen juist worden verlaagd. Onder meer kappers, voedsel en schoenmakers vallen onder het lage btw-tarief. Kapper Gerrit Koopman is dan ook niet blij met deze maatregel. “Het gaat nu juist heel goed met Nederland, waarom is deze verhoging dan nodig?."

Het hoge btw-tarief is tijdens de crisis in 2012 al verhoogd van 19 naar 21 procent. En ook over een verhoging van het lage tarief is al vaker gesproken en of het dit keer wel door gaat is nog maar de vraag en wordt pas duidelijk als het nieuwe kabinet zijn plannen bekend maakt. Maar als de verhoging er komt, gaat kapper Koopman erop inleveren. "Belachelijk dat de btw waarschijnlijk omhoog gaat. Ik kan die verhoging niet aan mijn klanten doorberekenen, dus het kost mij gewoon geld. Knippen valt onder de eerste levensbehoeften, dus dit is een slecht idee.”

De VVD, CDA, D66 en CU zijn eind juni gestart met de formatiegesprekken, maar ze doen tot nu toe erg geheimzinnig over de uitkomst van die gesprekken. Maar volgens economisch commentator Martin Visser van de Telegraaf wordt deze verlaging serieus overwogen. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.