'Willem Buiter kan het beste even Apeldoorn bellen'. Dat zegt Heleen Mees in een interview met EenVandaag in Beijing. Daar heeft ze de afgelopen maanden gewoond.

De powerfeminist en econome wordt in 2013 door haar ex-minnaar, de getrouwde Willem Buiter, bankier bij CitiGroup op Wall street, beschuldigd van stalking, bedreiging en seksuele intimidatie. Hij doet aangifte tegen haar en ze belandt vier dagen in de cel op Rikers Island in New York.

De Nederlandse en Amerikaanse pers smullen van de zaak. Deze recht voor z’n raap feministe, die vindt dat de Nederlandse hoog opgeleide vrouw haar tijd verlummelt met kleine parttime baantjes, wordt door het slijk gehaald. Vooral wanneer er seksueel getinte emails uitlekken. Maar een jaar na de aangifte  wordt de strafzaak geseponeerd.  

De rollen lijken nu omgedraaid. Heleen Mees eist op haar beurt een forse schadevergoeding van Willem Buiter. Wie is in dit verhaal nu de dader en wie is het slachtoffer? Vanavond een intrigerend interview, waarin Heleen Mees voor het eerst over de zaak spreekt.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.