De economie groeit boven verwachting, de werkgelegenheid trekt aan en de overheidsbegroting is in evenwicht; Nederland raakt in de vier jaar onder het kabinet Rutte II uit de crisis. Maar is daarmee het economisch beleid van Rutte een succes?  

De regering bezuinigt 16 miljard en voert op belangrijke dossiers zoals pensioen, werk en wonen grote hervormingen door. Is hard bezuinigen in crisistijd wel verstandig?

“Waar Rutte zijn budget aanvulde, ging het bij mij eraf.” Dit zegt Helma van Aalderen, die zich ernstig zorgen maakt nu ze door de huurverhogingen van dit kabinet bijna niet meer rond kan komen. Ook Ruud de Klerk, ondernemer, is kritisch. Hij ging failliet tijdens de crisis en had zeker van ‘zijn’ VVD een beleid verwacht dat gunstiger zou zijn voor mkb’ers.  

Rutte II was een economisch ambitieus kabinet en had de wind mee van een aantrekkende wereldwijde economische groei. Maar Helma van Aalderen en ondernemer Ruud de Klerk zijn twee voorbeelden van mensen die hier niet van meeprofiteren. Samen met hen en onze economisch duider Martin Visser van de Financiële Telegraaf maakt EenVandaag de balans op: wat zijn de gevolgen van het economisch beleid van Rutte II?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.