Gwyneth Paltrow, we kennen haar als de ex van Brad Pitt, Ben Affleck én van Chris Martin van Coldplay. Gwyneth is Oscarwinnaar (voor Shakespeare in Love) maar ook : zakenvrouw. Ze is de CEO van GOOP, een website waar ‘gezondheidsproducten’ worden verkocht. Of die producten gezond zijn is maar zeer de vraag.

In ieder geval is er nu grote #ophef over 1 product:

Een post op de site promoot “Body Vibes, draagbare stickers die “brein- en lichaamsfuncties optimaliseren”. Dat optimaliseren doen die stickers: “Door straling uit te zenden op een bio-frequency die resoneert met het lichaamseigen energieveld.” Dikke onzin natuurlijk maar de claim van Gwyneth over de stickers gaat nog verder:

"De stickers zijn gemaakt van het zelfde geleidende carbon dat de NASA in ruimtepakken gebruikt om lichaamsfuncties van astronauten te registreren"

De NASA heeft gereageerd en dat was kort maar krachtig: “Wij hebben geen geleidend carbon-materiaal en we gebruiken het dus ook niet in ruimtepakken.”

Het zinnetje over NASA is nu verdwenen van de site, maar de rest, dat de stickers die je op je vel moet plakken je leven zullen verbeteren staat er nog gewoon.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.