Het internet is er chagrijnig van: een permanent boos kijkende kat overleed deze week. De populaire Grumpy Cat is niet meer.

Grumpy Cat werd een paar jaar geleden een internetsensatie toen haar baasje een foto van haar chagrijnige blik deelde. Op Instagram heeft het account van de kat nu bijna 2,5 miljoen volgers. Grumpy heeft de bizarre gezichtsuitdrukking door dwerggroei en een onderbeet.

Meer geld dan Ronaldo

Het succes werd door de baasjes flink uitgebuit. De kat wist een flink vermogen binnen te harken. Volgens haar baasje had de kat vijf jaar geleden al meer dan 80 miljoen verdiend. Daarmee is ze waarschijnlijk niet alleen de meest chagrijnige, maar ook de rijkste kat ter wereld. De kat verdiende vorig jaar meer dan Ronaldo.

Naar het schijnt, vond ze er weinig aan, maar Grumpy is wel de eerste huiskat ter wereld met een eigen beeld in Madame Tussauds.

Tardar Sauce

Grumpy Cat heette eigenlijk Tardar Sauce en werd instant beroemd door een boze foto op de website Reddit. Eigenaar Tabatha Bundesen zegde haar baan in 2013 op om haar beroemde kat te managen.

Ondanks haar chagrijnige uiterlijk was Tardar was redelijk goedaardig. Volgens de Bundesens: "99 procent van de tijd is ze gewoon een gewone kat." Een unineweginfectie is haar fataal geworden, ze is is 7 jaar oud geworden.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.