Vandaag start in Assen de inhoudelijke behandeling van de zedenzaak rond de 49-jarige Frank R. uit Cuijk. Hem worden 21 feiten tenlastegelegd zoals verkrachting, grooming (digitaal kinderlokken) en het onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag. De rechtbank heeft vier dagen nodig om de zaak te behandelen. EenVandaag spreekt met een slachtoffer en de moeder van één van de slachtoffer uit de zaak Frank R.

De zaak start ruim een jaar na de aanhouding van Frank R. Maar de omvang van de zaak werd pas in oktober bekend. Het OM en de politie maakten in het najaar bekend dat de man mogelijk 300 slachtoffers had gemaakt. Niet alleen in Nederland, maar ook in België zou R. slachtoffers hebben gemaakt. 

Er werd een omvangrijke hoeveelheid foto's en video's aangetroffen. In zijn huis, maar ook in zijn busje en verstopt in de meterkast. In zeker elf gevallen zou het ook tot fysiek contact zijn gekomen tussen Frank R. en zijn slachtoffers. Het OM verdenkt R. er ook van dat hij één meisje heeft verkracht. 

De strafeis van het OM wordt op 28 mei verwacht. Vanavond in EenVandaag aandacht voor de zaak. Bekijk rechtsboven aan deze pagina ook de reportages die EenVandaag eerder maakte over Frank R. en andere zedenzaken. 

Uit onderzoek van het EenVandaag Opiniepanel blijkt dat de helft van de ouders nog nooit in de geschiedenis van de browser van de computer gekeken om te controleren welke sites hun kind heeft bezocht. Bekijk hier de uitgebreide uitslag.

In Radio EenVandaag verslaggeefster Fannie Tijmstra. Zij volgt de zaak in Assen. Daarnaast Justine Pardoen van Bureau Jeugd & Media en Ouders Online, over wat je als ouder kunt beginnen tegen deze online pedofielen.

Zaak Frank R. opnieuw voor de rechter

Kinderombudsman waarschuwt na nieuwe webcam-zedenzaak

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.