Een bericht dat ontzettend veel gedeeld wordt op Twitter is er één van Caleb Keeter, gitarist van de Josh Abbott Band. Hij stond zondagmiddag nog op het podium van het countryfestival Route 91 Harvest, maar zondagavond vreesde hij voor zijn leven toen dat festival in een bloedbad veranderde. Opmerkelijk: na de aanslag veranderde hij radicaal van mening over Amerikaanse wapenwetten. In zijn betoog op Twitter vertelt Keeter over zijn ommekeer.

Hij beschrijft hoe hij zijn hele leven al een voorstander is van het recht om een wapen te bezitten. "Tot gisteravond. Ik kan niet beschrijven hoe fout ik zat.” Keeter hoorde net als veel country-artiesten bij de groep Amerikanen die vindt dat burgers zich mogen bewapenen en dat de regering dat recht niet mag dwarsbomen. Veelgehoord argument is dat die wapens van pas kunnen komen om de schutter bij een schietpartij uit te schakelen. Dat bleek zondag geen zin te hebben, toen een 64-jarige man vanuit een hoog gelegen hotelkamer tientallen bezoekers van het festival doodschoot.

Gitarist Keeter beschrijft hoe leden van de Josh Abbott Band zelfs wapens in de tourbus hadden. Die durfden ze tijdens de schietpartij niet te halen, bang dat zíj aangezien zouden worden als daders. "Die wapens hadden totaal geen zin." Hij vertelt hoe hij bang was dood te gaan, hoe om de band heen mensen gewond raakten. "Het is helemaal uit de hand gelopen. We hebben strengere wapenwetgeving nodig. Nu," aldus de gitarist.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.