Het onderzoek naar de dood van George Michael is eindelijk afgerond. De op eerste kerstdag overleden zanger is een natuurlijke dood gestorven als gevolg van hart- en leverproblemen. Dat staat in een statement van de lijkschouwer dat vanmiddag naar buiten is gebracht.

Waarom het onderzoek zo lang heeft geduurd is niet bekend. Toxicologisch onderzoek leverde geen resultaten op over mogelijk fatale hoeveelheden verdovende middelen in zijn lichaam. De geruchten gingen dat Michael in zijn laatste weken weer zou zijn teruggevallen in zijn drugsverslaving.

De dood van Michael werd door de politie verder niet gezien als verdacht. Kort na de dood van Michael stelde zijn manager Michael Lippman al dat de zanger vermoedelijk was overleden aan hartfalen. Volgens hem werd hij 'vredig' in bed gevonden. Maar toch werd er volop over zijn overlijden gespeculeerd omdat de resultaten van het onderzoek zo lang duurden. Het lichaam van de zanger kon daardoor nog steeds niet worden begraven. De familie laat nu weten dat ze nu de laatste voorbereidingen treffen voor de uitvaart.