Er is ophef over een nieuwe kledingcollectie van modemerk en winkelketen Zara. Voor het eerst kwam het merk met een collectie ‘gender-neutrale kleding’. Kleding dus waar zowel mannen als vrouwen als mensen die genderneutraal zijn (die zich dus man noch vrouw voelen) zich prettig bij voelen.

De verwachtingen waren hooggespannen, maar de collectie valt tegen. Zo zeer zelfs dat enkele mensen woedend zijn. Ten eerste bestaat de collectie maar uit 10 kledingstukken.

Maar het gaat vooral om hóe die kledingstukken eruit zien. De gender-neutrale kledingcollectie blijkt gewoon uit doodnormale spijkerbroeken, truien met capuchons en sweaters te bestaan. Allemaal een maatje wijder zodat je geen bobbels in broeken of boezems in truien kunt zien. Maar ze zijn bovenal ontzettend mannelijk. Niks genderneutraals aan dus, volgens boze twitteraars. Want waarom kunnen vrouwen wel rondlopen in mannenkleding, maar mannen niet in meer vrouwelijke kleding? ‘Gemiste kans, als je het doet moet je het goed doen', luidt de kritiek.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.