De moord op President Kennedy, volgende maand 54 jaar geleden is nog steeds voedsel voor complotdenkers. Want handelde schutter Lee Harvey Oswald helemaal alleen of pleegde hij de moord in opdracht?

President Trump heeft getwitterd dat hij tot nu toe geheime documenten openbaar gaat maken. Het gaat om zo’n 3000 documenten van onder meer veiligheidsdiensten. Hij houdt wel een kleine slag om de arm, want sommige documenten bevatten mogelijk gevoelige informatie over activiteiten van die veiligheidsdiensten. Het kan dus zijn dat een aantal daarom nog steeds geheim zal blijven.

Of de documenten echt een totaal nieuw licht op de moord zullen werpen wordt door kenners betwijfeld. Experts hopen in ieder geval dat de gegevens mogelijk nieuwe informatie geven op de activiteiten van Oswald. Want de motieven van zijn daad zijn nooit opgehelderd omdat hij 2 dagen na zijn arrestatie werd doodgeschoten. Ook wordt verwacht dat er mogelijk nieuwe informatie naar buiten zal komen over autoriteiten die steken hebben laten vallen in aanloop naar de moord en daarna.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.