Amerikaanse bossen worden versnipperd en met miljarden euro's subsidie verstookt in de ovens van Nederlandse kolencentrales. Die wekken er elektriciteit mee op. Dat moet stoppen, stelt de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Het opstoken van Amerikaanse bomen zorgt namelijk amper voor een kleinere CO2-uitstoot. Bovendien zorgt het voor grote milieuschade in de Verenigde Staten.

Vandaag debatteert de Tweede Kamer over de voortgang van het energieakkoord en nieuwe vormen van energieopwekking. Vanavond in EenVandaag een gesprek met Louise Vet, ecoloog van de KNAW en oud-milieuminister Jacqueline Cramer, zij stond aan de wieg van dit idee. 

Adam Macon van de Amerikaanse milieuvereniging Dogwood Alliance legt uit dat met Nederlandse subsidies de Amerikaanse bossen gesloopt worden en kwetsbare ecosystemen kapot gaan.

Download

Download

Download

Download

Download

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.