Raadselachtig verhaal! De afgelopen weken duiken er steeds meer verhalen op van mensen die gebeld worden door een onbekend nummer en vervolgens met hoge kosten worden geconfronteerd.

Het was al een bekende scam, oplichterstruc, maar er is toch iets nieuws aan de hand.

Tot nu toe was het verhaal: je wordt gebeld, je neemt niet op maar belt het nummer terug en dat kost heel veel geld. Nooit doen dus. Of eerst even het nummer googelen, dat het niet toevallig het nummer van je tante in Marokko is. 

De nieuwe gang van zaken, weten we dankzij ene Willem, die alles op Facebook heeft gezet, is als volgt: 

Willem werd gebeld, een nummer dat ie niet kende, hij nam niet op, maar zag op google dat het nummer van een satelliet telefoon is. 

Willem is een slimme jongen en wist het nummer uit zijn telefoon en vergeet het incident verder. Tot ie zijn rekening krijgt: hij zou uitgebreid met het nummer gebeld hebben, drie dagen nadat hij zelf gebeld is. En of ie even 80 euro extra wil afrekenen. 

Willem heeft getuigen dat ie op het moment dat hij gebeld zou hebben iets anders aan het doen was én hij zette zijn rekening en belgeschiedenis op het web. 

En wat blijkt: Willem is niet het enige slachtoffer. Er zijn zelfs mensen die, volgens de rekening van Vodafone, twee keer TEGELIJK met het beruchte nummer gebeld zouden hebben. Men dat kan al helemaal niet. 

Wat is er hier aan de hand?

Veel speculaties op sociale media. Een verklaring zou kunnen zijn dat Vodafone gehackt is… Wordt vervolgd, maar wel even de tip: kijk je telefoonrekening heel erg goed na! Trek aan de bel als er iets niet pluis lijkt. Mag ook bij ons.