Sinds 2019 zijn de onderhandelingen al bezig, maar nu ligt er bij de Europese Commissie echt een voorstel op tafel: een snelheidsbegrenzer in alle nieuwe auto's, om verkeersongevallen te verminderen.

De zogeheten Intelligent Speed Adaptation is een systeem wat ervoor moet zorgen dat het minder aantrekkelijk wordt gemaakt om het snelheidslimiet te overschrijden. Je kan dan denken aan een soort 'kastje' in je auto, die de snelheid limiteert. Zodat auto's op plekken waar je maximum 120 km/u mag rijden, ook niet harder kúnnen. In 2024 moeten alle nieuw verkochte auto's van zo'n systeem zijn voorzien.

Te veel ongelukken

Van het idee om een snelheidsbegrenzer in je auto te hebben kunnen veel autoliefhebbers gruwelen. Maar Marco te Brömmelstroet, hoogleraar toekomst van stedelijke mobiliteit aan de UvA, is overtuigd. Zo'n begrenzer is gewoon nodig, vindt hij. "Er sterven per dag twee mensen door auto-ongelukken", legt de hoogleraar uit.

"Daarbij komen nog 30 tot 40 slachtoffers bij die er letsel aan overhouden, en de mensen die er psychische gevolgen van krijgen omdat ze wegens te snel rijden de veroorzaker zijn van dat geweld", zegt Te Brömmelstroet.

Lees ook

Angst op straat

"We proberen er al jaren iets aan te doen, maar het werkt gewoonweg niet", zegt Te Brömmelstroet over het aantal ongelukken in het verkeer. Denk aan verkeerswetten of weginrichting. Drempels op de weg behalen gewoonweg niet het gewenste resultaat.

"In Amsterdam is 3 op de 4 mensen bang op straat", gaat Te Brömmelstroet verder. "De snelheid moet eruit. Het enige wat overblijft is dat de Europese wetgeving zich ermee gaat bemoeien."

Europa

"In 2019 is een verordening aangenomen met een pakket van maatregelen voor motorvoertuigen die de verkeersveiligheid moeten vergroten", zegt Tom Berendsen, Europarlementariër voor het CDA en lid van commissie Transport. "In dat voorstel is ook opgenomen dat nieuwe auto's vanaf 2022 voorzien zouden moeten zijn van een assist functie voor snelheidsbeperking. Iets dat bijvoorbeeld in woonwijken verkeersslachtoffers kan voorkomen."

De functie kan in het voorstel uitgezet worden, toch is de wens aanwezig dat bestuurders het systeem zoveel mogelijk gebruiken. "Een intelligent waarschuwingssysteem zoals dit kan de levens van overstekende kinderen of ouderen redden", zegt Berendsen. "En bovendien helpt het om bestuurders bewuster te maken van hun eigen rijgedrag."

Lees ook

Voorstel op tafel

Autojournalist Niek Schenk van het AD benadrukt dat het om een voorstel gaat, het is nog niet definitief. "Mijn persoonlijke inschatting is dat dit er gaat komen", geeft Schenk aan. "De auto-industrie en de overheid streven samen naar nul verkeersslachtoffers per jaar. Waarom zou je dan niet alle technologische mogelijkheden benutten?"

Ook Te Brömmelstroet is enthousiast over de pilots waar hij aan mocht meewerken. "Wij zijn nu bezig met een casus rond scholen", vertelt de hoogleraar stedelijke mobiliteit. "Rond de openings- en sluitingstijden op scholen, kun je er dynamisch ervoor zorgen dat voor 30 minuten het verkeer wordt begrensd. Als 20 procent van de auto's dat al heeft, kalmeer je het hele verkeerssysteem."

Rijplezier

Zelfs wanneer alle voordelen worden opgesomd, zullen er tegenstanders van dit systeem blijven bestaan. Schenk snapt dat, maar zegt dat dit niet nodig zal zijn. "Voor velen ligt het plezier van autorijden in zelf bepalen hoe je stuurt, remt en gas geeft. Ik denk niet dat dat eruit hoeft te gaan."

Schenk neemt autofabrikant Toyota als voorbeeld. "Toyota ontwikkelt nu ook de zelfrijdende auto. Maar ze willen wel dat de bestuurder zelf blijft rijden. De computer grijpt alleen in wanneer het fout dreigt te gaan. Zo blijf je in controle, tot er gevaar om de hoek komt. Ik denk dat dat technisch heel goed mogelijk is."

Vrijheidsberoving

Marco te Brömmelstroet begrijpt dat men het kan zien als vrijheidsberoving. "Maar draai het eens om", zegt hij. "We geven de vrijheid terug aan onze kinderen en aan kwetsbare mensen op straat. Zij zijn bang op straat, alleen maar omdat mensen de wet willen blijven overtreden. Terwijl je feitelijk niet eens harder mág dan de maximum snelheid."

Eerder schreef AD op de website dat de snelheidsbegrenzer eraan komt, maar paste dat later aan naar dat het om een voorstel gaat.

Luister hier de Feit of fictie? in EenVandaag

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.