"Aahh! My kugelsack! My schwantz is losing!" roept Brüno uit. En vervolgens eindigt ‘ie ondersteboven bij Eminem op schoot, waarbij zijn in een string gehesen achterwerk in het gezicht van de rapper belandt. "Eminem, nice to meet you" weet engel Bruno nog uit te brengen, voordat Eminem ziedend de prijsuitreiking voor de MTV-movie awards verlaat. Kortom, p.r. volgens het onnavolgbare recept van Sacha Baron Cohen.

Moest hij het bij 'Borat' nog hebben van een Kazachse designzwembroek, voor 'Bruno' vraagt Sacha Baron Cohen net weer even wat anders om aandacht:

Eigenlijk begon de campagne al maanden geleden. Bedoeld of onbedoeld kwamen via internet kleine en grotere relletjes bovendrijven die ‘modejournalist’ Bruno wist uit te lokken. Zo kwam hij in het nieuws toen hij in Jeruzalem als ‘Duitse rockster’ een bekende Israelische analist en zijn Palestijnse evenknie interviewde over het conflict tussen ‘de Joden en de Hindoes’. Het gesprek bleef uiteindelijk hangen omdat Bruno maar niet wilde begrijpen dat Israêl zo’n weerstand had tegen het gerecht Houmous. Ook wilde hij weten wanneer de Joden nou eindelijk eens de piramides zouden teruggeven.

Bij een eerdere gelegenheid had hij een indrukwekkende hoeveelheid rednecks weten te verzamelen in het Amerikaanse Forth Smith door via posters op te roepen om in het Forth Smith Convention Center een kooigevecht bij te wonen. Entree 5 dollar, bier voor 1 dollar. Alleen voor volwassen van 21 jaar en ouder.

‘The biggest Event in Fort Smith’ moest het worden. En dat is gelukt. Toen de afgeladen zaal doorhad dat ze in plaats van een gevecht op leven en dood naar twee strippende kerels zaten te kijken die elkaar omhelsden was het huis letterlijk te klein. Het koste de politie drie kwartier om de boel weer te sussen. De strippers moesten onder politiebegeleiding de staat verlaten.

En langzaam maar zeker verschenen uberfoute foto’s van ‘Bruno’ op internet. Blanke Bruno met een donker babytje,

en Bruno op een modeset

Kortom, prachtmateriaal voor een waardig opvolger van ‘Borat’. De werktitel belooft alvast heel wat: "Bruno: Delicious Journeys Through America for the Purpose of Making Heterosexual Males Visibly Uncomfortable in the Presence of a Gay Foreigner in a Mesh T-Shirt."

Update:

Eminem zat in het complot:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.