Iets wat echt iedereen kan overkomen. Jong, oud, blank, gekleurd, man, vrouw: we falen allemaal. En voor alle mensen die het lastig vinden om te falen of om daar over te praten, is er een wereldwijde beweging gaande: de Fuckup Nights.

Vier jaar geleden besloten vijf vrienden in Mexico City dat ze genoeg succesverhalen hadden gehoord en dat ze elkaar hun persoonlijke verhalen gingen vertellen over de keren dat het juist verkeerd afliep. En die vijf vrienden gingen ieder weer andere vrienden uitnodigen. Inmiddels is het een wereldwijd succes en vinden in ieder land Fuckup Nights plaats.

De avonden worden een keer per maand georganiseerd en per avond zijn er drie of vier sprekers die ieder zo’n zeven minuten vertellen over hun eigen falen. In Nederland vinden deze avonden plaats in zeven verschillende steden. En al die avonden zijn nog steeds verbonden aan die organisatie in Mexico. 

Remko van der Drift is faalkundige en oprichter van het instituut van faalkunde. Hij ziet dat er nog steeds een taboe op falen rust, terwijl we - het is een cliché - van onze fouten leren. Falen kunnen we allemaal, maar toch traint hij mensen om op de juiste manier te falen. Want zelfs in falen kun je dus falen. Van der Drift doet dit door middel van faalfitness. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.