Vanaf volgende week kunt u onder andere kiezen voor deze kandidaat. Wilt u meestemmen en bent u nog geen lid? Meld u dan nu aan bij het EenVandaag Opiniepanel en u krijgt volgende week de enquête Politicus van het Jaar 2011 in uw mailbox.

Als Pim Fortuyn in 2002 in conflict raakt met het bestuur van Leefbaar Nederland en uit de partij stapt, volgt Fred Teeven hem op als lijsttrekker. De van oorsprong VVD’er is van 2002 tot 2003 voorzitter van de Tweede Kamerfractie van Leefbaar Nederland.

Eind 2002 maakt het partijbestuur van Leefbaar Nederland bekend dat het Emile Ratelband wil voordragen als lijsttrekker. Als reactie hierop dient Teeven een motie van wantrouwen tegen het partijbestuur in. Deze motie komt vier stemmen tekort, waarna hij opstapt.

Teeven wordt weer Officier van Justitie (wat hij voor zijn politieke carrière ook deed) en

lid van zijn oude partij, de VVD.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2006 staat hij op de zesde plaats van de kandidatenlijst van de VVD en wordt opnieuw verkozen in de Tweede Kamer. Hij blijft in de Tweede Kamer voor de VVD tot 2010 en neemt daarna als staatssecretaris van Veiligheid en Justitie plaats in het kabinet-Rutte.

Bekijk ook de reportage 'Crime-fighter Teeven terug in politiek' die EenVandaag eerder maakte.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.